Utolsó kommentek

Szoctám és laktám pályázatok

2007.02.12. 16:50 dupi

Az állandó szociális támogatás és lakhatási támogatás pályázatokhoz szükséges igénylőlapok még mindig nem elérhetőek a kari HÖK irodán. Miért? Olvass tovább!

Az EHÖK (Egyetemi Hallgatói Önkormányzat) egy egységes, elektronikus állandó szociális támogatás és lakhatási támogatás pályázati rendszert kíván felállítani.

Ez azt jelentené, hogy egy netes felületen kellene kitölteni magát a pályázati lapot (melynek kitöltése előtt ETR-alapú hallgatói azonosítás lenne), a szükséges igazolásokat kellene csak bevinni a megfelelő helyre (a jelenlegi terv szerint a HSZI-re, de nálunk reméljük maradhat a kari HÖK iroda). Meg lenne valamilyen pontrendszer is, de erről még nem tudok semmi pontosat - bár a többiről se sokat.

Mivel a rendszer nem állt még fel, de az EHÖK tervei szerint a II. féléves pályázatokhoz már elektronikusan kell regisztrálni magatokat, nekünk is az EHÖK tempójához kell igazodnunk.

Magyarul: nyomtatott (igénylőlap) van, de nem használható már, a használandó elektronikus meg nincs még.

További fejlemények folyamatosan: dejebe.blog.hu

9 komment

Címkék: állandó szociális támogatás lakhatási támogatás igénylőlap szte ehök

A bejegyzés trackback címe:

https://dejebe.blog.hu/api/trackback/id/tr7535995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évi 2007.02.13. 11:02:06

:) aranyos, de remélem a leadási határidő változatlanul febr. 23. lesz, hogy még véletlenül se tudjuk összeszedni az igazolásokat !

dupi 2007.02.13. 18:26:36

Február 21. volt az eddig hivatalos dátum :), de ez természetesen változik majd. A jugyun mindig legalább két hetet biztosítunk a pályázatok leadására, ez maradni fog ezentúl is. Addig is össze kell gyűjteni a szükséges igazolásokat (bővebb info személyesen a HÖK-ön, vagy akár emailban is), aztán maga a kitöltés 10 perc maximum.

STU 2007.02.16. 09:33:41

Figyu! Télleg második félévre újra kell igényelni a szoctám/laktámot annak is, aki enyerte előző félévben? Mondd már azt, hogy nem.

dupi 2007.02.18. 12:01:43

A leadási határidő március 8. 00:00 lesz.

STU: ez jó kérdés, még dolgozunk a megoldásán. 2006. augusztus 24-én fogadtak el egy új hallgatói juttatási kormányrendeletet (mely szeptember 1-gyel lépett életbe), amely a rendszeres szociális támogatások ciklusát 5 hónapban határozza meg (laktámnál továbbra is 10 hónap maradt). MÉg keressük a lehetőségét, hogyan lehet legegyszerűbben elintézni azt, hogy aki eddig kapott, azután is megkapja.

Diny 2007.03.02. 19:10:38

Hahó-hahó!

Kérdésem az lenne,hogy ha igényeltem laktámot még szeptemberben(ami ugye 10 hónapra szól)....de közbejött ez az új igénylési forma,akkor ne várjam márciusi érkezését?
Mivel a februári se érkezett meg. :'(
Köszi a mielőbbi választ!

mucs 2007.03.03. 19:23:52

Én a fórumon kérdeztem hasonlót még hétfőn,sajnos arra sem jött még válasz. De egy lakótársam megkérdezte a HÖKön,és azt mondták,hogy kapunk majd laktámot márciusban,csak elvileg megvárják a pályázatok elbírálását.

dupi 2007.03.06. 14:58:27

Kedves Diny és mucs!

A lakhatási támogatások kifizetését nem változtatta meg az új kormányrendelet, azok továbbra is 10 hónapon keresztül lesznek folyósítva. Februárban a rendezetlen hallgatói jogviszonyok miatt nem lett számfejtve, márciusban lesz - valószinüleg az új tanulmányi ösztöndíjakkal együtt, ami még a héten várható. (ha tudok pontosabbat, megírom)

A pályázatok elbírálását remélem nem várják meg, mert az még nincs is teljesen tisztázva, hogyan lesz :(

Jano 2007.03.10. 19:49:12

Sziasztok!
Lenne több kérdésem is.Mikorra lesznek elbírálva a pályázatok?A fellebezés mennyire változik, ha változik?Ha megkapjuk a támogatásokat, mikorra lesznek kb kiutalva?
Előre is köszi szépen!

dupi 2007.03.13. 14:11:02

Szia Janó,

Holnap délután négy órakor lesz nekünk is eligazítás, addig én sem tudok sajnos semmit mondani sem az elbírálásról, sem a fellebbezésről, sem az elnyert támogatások kifizetéséről.

Az elbírálással biztosan lesz jó pár nap munkánk, a fellebbezésre szeretnénk leaglább 8 munkanapot hagyni - szóval az április eleji kifizetés egyelőre elérhetőnek tűnik.
süti beállítások módosítása